این نوشته مستقیما به علم مهندسی کنترل ارتباط ندارد، هر چند می تواند مرتبط با ورود به بازار کار برای تمامی رشته ها و گرایش ها باشد.
👍🏼قانون انگشت شست
✳رزومۀ خود را در دست بگیرید، انگشت شست به احتمال زیاد در اواسط صفحه قرار می گیرد. اغلب، کارفرما اولین باری که رزومه را بررسی می کند، ۱۵ الی ۳۰ ثانیه وقت می گذارد و فقط نیمۀ بالایی رزومه را می بیند. بنابراین باید مهمترین اطلاعات، در نیمۀ بالایی صفحه و بالای انگشت شست قرار گیرد و اطلاعات موجود در پایین انگشت شست، در تائید پیغامی باشد که در نیمۀ بالا، رسانده اید.
⬅در همین مدت زمان کوتاه، کارفرما در خصوص توانایی شما تصمیم می گیرد و در صورتی که تشخیص دهد، تواناییِ قابل ارائه ای دارید، زمان بیشتری را به بررسی رزومه اختصاص می دهد، در غیر اینصورت پروندۀ شما کنار گذاشته می شود. کارفرما فرصتِ یافتن اطلاعات مرتبط در رزومه را ندارد و می بایست اطلاعات را در سینی نقره ای با تشریفات به او تقدیم کنید.
◀توجه داشته باشید که رزومۀ شما زندگینامه ی شما نیست، بلکه بیان کنندۀ توانمندی های شماست و هدف از ارائه ی آن به دست آوردن فرصت مصاحبه است نه شغل. این شما هستید که شغل را به دست می آورید.
🔵در بیشتر مواقع، رزومه اولین ارتباط شما با کارفرماست؛ بنابراین مطمئن شوید که تاثیری مثبت و حرفه ای می گذارد.
🔴 به عبارت دیگر، رزومه ابزار تبلیغاتی است که کارفرما را مشتاق به ملاقات با شما می کند. کارفرما تمایل دارد، بدون اینکه مجبور باشد اطلاعات غیر مرتبط و طولانی رزومه را بخواند، تشخیص دهد که شما برای فرصت شغلی مورد نظر، مناسب هستید یا نه. ⚪بنابراین یک رزومۀ ایده آل می بایست، شفاف، حاوی اطلاعات درست و دقیق، مرتبط به نیازمندی های موقعیت شغلی مورد نظر و متمرکز بر یک زمینۀ مشخص باشد.
*⃣هنگام تهیۀ رزومه، به نکات زیر توجه داشته باشید:
✔تا حد ممکن رزومۀ خود را در یک صفحه آماده کنید، مگر اینکه سوابق قابل توجهی در زمینۀ کاری خود داشته باشید. درصورتیکه رزومۀ شما دو صفحه ای است، توجه داشته باشید که حتما دو صفحه کامل و مرتبط باشد.
✔فونت رزومه را ساده و رسمی انتخاب کنید، معمولاً B Nazanin یا Tohama مناسب است.
✔در صورت ارسال الکترونیکی رزومه، حتماً فایل رزومه را با فرمت PDF ارسال کنید.
✔اطلاعات مهم را پر رنگ کنید (نام، آدرس، عنوان شغلی، دسته بندی های اصلی).
✔هر اطلاعاتی که در رزومه وارد می کنید، احتمال دارد در مصاحبۀ حضوری، در مورد آن ها از شما سوال شود؛ بنابراین اطلاعاتی را وارد کنید که بتوانید بدون تأمل در موردشان پاسخگو باشید.
✔همیشه یک نسخه از رزومه را هنگام مصاحبه ی شغلی همراه داشته باشید.
✔یک اشتباه در رزومه ممکن است باعث از دست دادن موقعیت شغلی شود؛ کیفیت و دقت رزومه، نشان دهنده ی کیفیت کار و میزان حرفه ای بودن شماست. اگر اشتباهی در رزومه وجود داشته باشد، از نظر کارفرما، شما فاقد دقت کافی در کار هستید.
✔سوابق شغلی اتان را به طور خلاصه و مشخص بیان کنید و اگر مهارتی را لیست می کنید، حداقل می بایست سه مثال در تایید آن داشته باشید.
✔تخصص های مربوط به کامپیوتر، تکنولوژی و همچنین تجارب مربوط به کارهای تیمی و گروهی را پر رنگ کنید.
در پایان یک بار دیگر موارد حایز اهمیت را بررسی و رزومه را ارسال کنید:
✔هیچ اشتباه نوشتاری، دستوری یا تایپی وجود نداشته باشد.
✔فونت انتخاب شده تمیز و خوانا و در سایز مناسب باشد و حرفه ای به نظر رسد.
✔نام، آدرس، تلفن و ایمیل در بالای صفحه به راحتی قابل دسترس باشد.
✔فرمت و ساختار رزومه چشم نواز باشد.
✔رزومه با فرمت PDF ارسال شود.
✔تیترهای مهم با استفاده از ابزار نوشتاری مشخص شود.
✔اطلاعات شخصی غیر ضروری (قد، وزن، سن و…) حذف شود.
✔در صورتیکه اهداف شغلی بیان می شود، حتماً مشخص، شفاف و هدفمند باشد.
✔قانون انگشت شست را به خاطر داشته باشید: مهمترین اطلاعات در نیمۀ بالایی صفحه ارائه شود.
✔تاریخ سوابق شغلی و تحصیلی حتماً به صورت دقیق، قید شده باشد.
✔علایق و مهارت های اجتماعی را لیست نکنید، مگر این که به شغل مورد نظر مربوط باشد.
مسلماً تهیۀ یک رزومۀ مناسب و تاثیر گذار، برای دست یابی به موقعیت شغلی مورد نظر، الزامی است. اما نهایتاً هدف از آن، به دست آوردن فرصت مصاحبه است.