اولویت مساله برای یک داور این است که مقاله تا چه حد دارای اهمیت است: اين اهميت از چند جهت است: الف- به روز بودن ب- جهتگيري داشتن. ج- پاسخگوي خلأهاي علم بودن د- پاسخگوي نيازهاي جدید بودن ه-حل یک مساله جدید و-نوآوری در حل مساله
– استاندارد بودن عنوان: مقاله می بایست به طور کامل، استاندارد های یک مقاله علمی را از عنوان و چکیده تا جمع بندی و مراجع داشته باشد.
– حساسيت داورها به رخنهها و خطاهاي منطقي: مهم نيست چه حرفي ميزنيد. مهم اين است كه دليل، دليلي درست، صلاحيتدار و كافي باشد.
– عدم تعصب نويسنده: نویسنده نباید مدام و متعصبانه نتایج و ادعاهای خود را مطرح و یا بزرگ نمایی کند.
– متناسب بودن روش با مسأله: هر مسألهاي روش خاص خود را ميطلبد. اگر مساله ای در مورد پایداری صحبت می کند باید با روش های اثبات پایداری حل شود یا اگر مسأله تاريخي است بايد به روش خاص تحليلگر تاريخي، مسأله طرح و حل گردد.
– غنا و عمق تحليل: تحليل بايستي غني و ژرف باشد و نيز حضور نويسنده و تحليلگر به چشم بيايد. به عبارت ديگر، سرتاسر مقاله “قال” و “يقول” نباشد بلكه به نحو چشمگير “اقول” هم داشته باشد. مدام برای هر بخش پر از رفرنس نباشد، باید قضایا و لم های جدیدی داشته باشد که هر کدام نیز به صورت عمقی تحلیل شوند.
– به كار نبردن اصطلاحات غيرفني: بايد فرق بين اصطلاحات دقيقاً روشن باشد. ادبیات علم کنترل در زمینه های مختلف مشخص است و باید همه چیز با ادبیات فنی آن ارائه شود.
– زبان مقاله: زبان مقاله بايد دقيق و مطابق با همان رشته علمي باشد. در بسیاری از موارد یک مقاله بسیار قوی با نوآوری خوب تنها بدلیل زبان انگلیسی بد و بدون داوری بعدی رد شده است. اگر زبان مقاله تاحد زیادی بد باشه، ادیتور مقاله را اصلا برای داورها ارسال نمی کند.
– اعتبار سنجی مطالب: در بیشتر مقالات کنترلی، اعتبار سنجی به یکی از دو روش ارائه شبیه سازی های نرم افزاری عموما با متلب و یا ارائه پیاده سازی عملی روی یک نمونه آزمایشگاهی است. پیاده سازی های عملی کلا اعتبار بیشتری دارند. ضمن آنکه نتایج شبیه سازی با توجه به اینکه سنجش نتایج با شکل هستند در تصمیم داور بسیار تاثیر گذار هستند.
-غلط علمی در استفاده از روابط ریاضی: علم کنترل سراسر اثبات قضایا با روابط ریاضی است. تنها یک اشتباه کوچک در نتایج و تحلیل های ریاضیاتی به شدت روی داور تاثیر منفی می گذارد.
-تقلب: تقلب در مقال به طرق مختلف روی میدهد، استفاده از سایر مقالات بدون ارجاع دادن یا حتی استفاده از یک جمله از یک مقاله به صورت کپی و پیست، مقاله را از اعتبار کافی می اندازد. اگر تقلب از حد مشخصی بیشتر باشد، ممکن است ژورنال مربوطه شما یا دانشگاهتان را در لیست سیاه قرار دهد.
-ادعاهای مطرح شده: مواظب به ادعاهای مطرح شده در بخش چکیده و مقدمه باشید که اگر بیش از اندازه باشند و مقاله به طور کامل آنها را پوشش ندهد، نظر داور را عوض خواهد کرد.
-غلط های تایپی: غلط های تایپی در متن و یا نشانه گذاری ها از اشکالات رایج در مقاله نویسی هستند که البته تاثیر آنها در نظر داور بسیار کم است.
-عدم فقر منابع: مصاديق فقر منابع عبارتست از: الف- فقدان منابع ب- استفاده از منابع دست چندم ج- فقدان منابع به روز د- استفاده از منابع غيرمعتبر ه- سوء استفاده از منابع به عبارت ديگر لشكركشي منابع نباشد يعني هدف نبايد تكثير بدون جهت منابع باشد.
تذكر: در مورد مراجعه به اينترنت، در مقام نقد، به هر سايتي ميتوانيد ارجاع دهيد. و نيز به برخي سايتهاي آكادميك (مراكز پژوهشي و آماري و… ) ميتوان ارجاع داد. اما در رشته های علوم پایه و فنی مهندسی و بسیاری از رشته های علوم انسانی ارجاع به وبسایت در کل جایز نیست.
– عدم جهتگيريهاي تجويزي توأم با ارزش داوري: لحن مقاله نبايد بر اساس “بايد و نبايد” باشد بلكه بايد بر اساس “هست و نيست” باشد. مثلاً بايد بگوييم این سیستم پایدار است و دلايلش ذكر گردد نه اينكه سیستم باید پایدار باشد.