در این آموزه کوتاه، نکاتی مهم در اپلای و اخذ پذیرش که باید مد نظر داشت، ارائه شده اند:
– یکی از ملزومات اپلای داشتن توصیه نامه یا همان Recommendation letter است. از اساتیدی بخواهید این نامه را برای شما بنویسند که شما را به خوبی می شناسند، می توانند جزئیات و مستندات دقیقی از توانمندی های شما ارائه دهند و در نهایت وقت کافی برای نوشتن این نامه صرف می کنند.
– از دیگر ملزومات اپلای، نوشتن SOP یا Statements of Purpose هست. این نامه باید با دقت بالایی نوشته شود چرا که طلایی ترین موقعیتی است که شما می توانید درباره دانش، توانمندی ها و انگیزه ی خود از اقدام برای گرفتن پذیرش در آن رشته سخن بگویید. تیم داوران به محتوای این نامه بسیار دقت می کنند، پس، از کپی-پیست های کورکورانه از SOP های دیگران به شدت بپرهیزید و بر وضعیت خودتان تمرکز کنید.
– اگر لازم است که قبل از پذیرش یا بعد از پیوستن به دانشگاه در آزمون خاصی شرکت نمایید، مطمئن شوید که از آمادگی های لازم برخوردارید. مهمترین آزمون آزمون زبان است. آزمون تافل یا آیلتس مورد تایید اکثر دانشگاه های دنیا هستند با این تفاوت که دانشگاه های امریکا و کانادا بر تافل تاکید داشته و در امریکا آزمون GRE نیز از آزمون های مورد نیاز دیگر است.
– شناسایی دقیق دانشگاه های مرتبط با رشته شما، شناسایی رنک آنها متناسب با سطح علمی شما (معدل، مقاله و نمره های زبان) و شناخت اساتید مورد نظر و حتی الامکان ارتباط گرفتن با استاد قبل از سابمیت مدارک، اهمیت زیادی دارد. در مرحله ایمیل زدن، موضوع یا سابجکت ایمیل شما بسیار اهمیت دارد. اساتید دانشگاه های برتر مخصوصا در امریکا و کانادا در ماه های منتهی به تاریخ های پذیرش (ژانویه و سپتامبر) تحت بمباران ایمیل های دانشجویان از سرتاسر دنیا هستند و در بسیاری موارد بیش از چند ثانیه روی ایمیل شما وقت نمی گذارند.
– اگر مستندات اضافه ای دارید (علاوه بر مدارکی که دانشگاه از شما درخواست کرده است) که بیانگر شایستگی ها و توانمندی های شما است حتما از آن ها استفاده کنید! تا جایی که امکان دارد، سعی کنید که بهترین (و البته صادقانه ترین) تصویر از خودتان را به نمایش بگذارید.
– و در آخر، مراقب تاریخ های مهلت ثبت نام یا همان Deadline باشید و تلاش کنید که زودتر از تاریخ پایانی همه ی مدارک خواسته شده را به دست دانشگاه برسانید.