معرفی گرایش کنترل دانشگاه صنعتی شریف
در سیستم های پویا نظیر سیستم های الکتریکی، مکانیکی و بیولوژیکی که متغیر با زمان بوده و اغتشاشات متعددی نیز بر آن ها اثر میکنند، مسئله کنترل خودکار و تغییر رفتار سیستم برای نزدیک شدن پاسخ های آن ها به مقادیر مطلوب مورد نظر میباشد. هدف از گرایش کنترل در دانشکده مهندسی برق، آشنایی دانشجویان با چگونگی تحلیل و مدل سازی سیستم های پویا و معرفی اصول طراحی و نحوه استفاده از سیستم های کنترل خودکار برای بهبود رفتار این گونه سیستم ها میباشد.
به علاوه، باتوجه به قابلیت های نوینی که در طی دهههای اخیر در پردازش اطلاعات توسط کامپیوتر به وجود آمده است، کاربرد کامپیوتر در شبیهسازی رفتار سیستم های پویا قسمتی از برنامه آموزشی مجموعه کنترل را تشکیل میدهد. کاربرد سیستم های مختلف کنترل در کارخانهها و مراکز صنعتی و واحدهای خدماتی، نیروگاه ها، سیستم های هوا–فضایی، مهندسی پزشکی و حتی اقتصاد و مدیریت صنعتی، بخشی از کاربردهای متنوع مجموعه کنترل در صنایع مختلف است.
دروس کارشناسی گرایش کنترل علاوه بر آشنا کردن دانشجویان با اصول کنترل، به گونهای برنامهریزی شدهاند تا دانشجویان را برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نیز به نحو مطلوب آماده نمایند. فهرست دروس تخصصی گرایش کنترل در سایت این دانشگاه ارائه شده است. همانگونه که در آن فهرست ذکر شده، برنامه تخصصی اجباری این گرایش مشتمل بر ۲۴ واحد درسی است. البته دانشجویانی که علاقمند به آشنایی بیشتر با مطالب این گرایش میباشند، میتوانند علاوه بر این دروس، در دروس مقطع کارشناسی ارشد گرایش کنترل به صورت اختیاری نیز ثبتنام نمایند.
در این پست سعی کردیم تا به صورت مختصر به “معرفی گرایش کنترل دانشگاه صنعتی شریف” بپردازیم.