گاورنر چیست؟
هنگامی که ژنراتور زیر بار قرار می گیرد باتوجه به مصرف کننده ای که به آن متصل شده است مقداری افت سرعت خواهد داشت که نتیجه آن افت فرکانس است و همانطور که می دانیم تغییرات فرکانس برای بار مضر می باشد به همین دلیل باید قطعه ای تغییرات سرعت را حس کرده و با تنظیم سوخت سرعت را به مقدار قبلی باز گرداند که این وسیله گاورنر نامیده می شود. به زبان ساده تر قطعه ای است که در دیزل ژنراتور ها جهت تثبیت سرعت و درنتیجه فرکانس استفاده می شود.
گاورنرها به سه دسته تقسيم مي شوند:
- گاورنر مكانيكي
- گاورنر الكترومكانيكي
- گاورنر الكترونيكي
گاورنر مکانیکی
این گاورنر دارای چرخ دنده، ساچمه و همچنین تسمه و یا زنجیر می باشد. امکان دارد یک نواره ترمو استاتیکی نیز به عنوان ورودی در آن به کار رفته باشد به عنوان مثال دمای یک کوره را کنترل کند. همچنین ورودی جبران کننده دستی هم دارد و کاربر با چرخاندن یک پیچ، مقدار خروجی یا بازه خروجی را تعیین می کند. این گاورنر ها قدیمی بوده و دقت زیادی ندارند. علاوه بر این قابلیت کنترل از راه دور را ندارند و از سرعت عمل بالایی برخوردار نمی باشند .
گاورنر الکترومکانیکی
این نوع گاورنر ابعاد بسیار کوچکی است وهمچنین سبک می باشد و از دو قسمت مکانیکی و الکتریکی تشکیل شده است. قسمت مکانیکی می تواند چرخ دنده ازنوع حلزونی باشد و یا جعبه دنده افزاینده نیرو باشد ولی قسمت الکترونیکی یک الکتروموتور می باشد.
گاورنر الکترونیکی
این نوع گاورنر سنسور دور در گاورنر های الکترونیکی جهت کنترل دور دیزل مورد استفاده قرار می گیرند. سنسور پیکاپ بر روی دنده فلایویل با فاصله مشخص قرار می گیرد و هرگاه دنده های فلایویل از جلوی این سنسور عبور می کند خروجی سنسور که به دستگاه کنترل سرعت یا گاورنر وصل است پالسی تولید می گردد که گاورنر با توجه به تعداد این پالس ها و فرکانس تنظیمی خروجی متصل به شیر برقی (اکچویتر) را تغییر می دهد که در نتیجه این فرایند با توجه به کنترل دریچه شیر برقی مقدار سوخت کنترل و در نهایت فرکانس کنترل می گردد.
در این نوشته سعی کردیم تا به طور مختصر به این سوال که “گاورنر چیست؟” پاسخ دهیم.