آشنایی با ادوات پرکاربرد در برق صنعتی، اتوماسیون و ابزاردقیق
شستی استارت پس از تحریك یا فشار دادن از حالت قطع به حالت وصل تغییر وضعیت می دهد یا به عبارت دیگر دو کنتاکت استارت در حالت عادی قطع بوده که عمل وصل شدن پس از فشردن شاستی صورت می گیرد. در شستی استارت با برداشتن دست از روی آن مجددا دو کنتاکت به حالت اولیه باز می گردد. این بدان علت است که در داخل شستی استارت یك فنر قرار دارد که موجب عمل بازگشت می شود. از این تجهیز در مدارات فرمان صنعتی برای راه اندازی یا همان استارت مصرف کننده ها استفاده می شود.
کنتاکتور یکی از پرکاربردترین تجهیز در مدارات فرمان برق صنعتی می باشد.در مورد کنتاکتور می توان گفت که یك کلید مغناطیسی است که وقتی ولتاژ مورد نظر به آن اعمال می شود، یك سری کنتاکت)یا کلید( باز را بسته و یك سری کنتاکت بسته را باز می کند که با استفاده از این خاصیت می توان مدارهای فرمان زیادی رو طراحی کرد. در یك کنتاکتور دو ترمینال با نام A1 و A2 وجود دارد که این ترمینال ها همان محل اتصال تغذیه کنتاکتور می باشند.
در مدارات فرمان و کنترل پروسه های صنعتی قطعه ای که وظیفه ایجاد تاخیر را بر عهده دارد تایمر نامیده می شود. یك تایمر نیز دارای تعدادی تیغه باز و بسته می باشد. فرق تایمر با یك کنتاکتور این است که تایمر می تواند پس از سپری شدن مدت زمانی تیغه های خود را باز یا بسته کند. زمانی که زمان تنظیم شده برای یك تایمر که توسط اپراتور تنظیم می شود به پایان برسد، تیغه های باز تایمر بسته و تیغه های بسته تایمر نیز باز می شود. تایمرها نیز دارای دو ترمینال جهت اتصال تغذیه یا همان ترمینال های بوبین می باشند…
لینک دانلود: آشنایی با ادوات پرکاربرد در برق صنعتی، اتوماسیون و ابزاردقیق
تعداد صفحات: 495 صفحه
حجم: 38.1 مگابایت
زبان: فارسی